Ballet Peques

El ballet, considerat com Art Escènica requereix molta concentració a nivell psíquic, i flexibilitat, coordinació i ritme musical a nivell físic. Per això es recomana que aquesta disciplina comenci a practicar des d’una edat molt primerenca, els 3 o 4 anys, que és quan l’aparell locomotor dels nens pot assimilar i interioritzar amb més facilitat i soltesa els moviments i tècniques de la dansa.

El ballet, a més d’art, és un exercici que compta amb múltiples i positius beneficis, tant físics com psíquics, per als nens. Son els següents:

– El ball estimula la circulació sanguínia i el sistema respiratori.

– Afavoreix l’eliminació de greixos.

– Contribueix a corregir males postures.

– Ajuda a guanyar elasticitat

– Exercita la coordinació, l’agilitat de moviments i l’equilibri.

– Col·labora en el desenvolupament muscular i la forma de la columna.

– Ajuda a el desenvolupament de la psicomotricitat, a l’agilitat i coordinació dels moviments.

– Permet millorar l’equilibri i els reflexos.

– Pot ajudar a corregir problemes com el ‘peu pla’.

Amb el ballet, les posicions que adopta el peu durant la classe, la major part de el temps arquejat, poden fer que a poc a poc es corregeixi el defecte. És una bona tècnica per combatre l’obesitat infantil i el colesterol i també desenvolupa l’expressió corporal, l’oïda i la memòria.  

Per què és important ballar amb els nens

El ballet és un exercici molt rígid, que exigeix ​​i ensenya disciplina tant física com mental i també ajuda en el desenvolupament de la personalitat dels nens. Desenvolupa la sensibilitat dels petits, permetent que flueixin els seus sentiments amb total llibertat.

També ajuda a la socialització dels nens més tímids i a superar aquesta timidesa. Així mateix, relaxa i allibera adrenalina, millora l’autoestima, redueix símptomes d’estrès o ansietat, i augmentant la confiança del nen en si mateix.


L’origen del ballet

La paraula ‘ballet’ té el seu origen a França i es tradueix com ballar. Va començar al segle XVII com un passatemps per als nobles. Els ballarins acudien a les corts italianes i franceses per actuar davant els Reis i les classes més benestants. La seva evolució i especialització ha donat lloc al fet que avui en dia hi hagi, a nivell general, quatre estils de ballet: romàntic, clàssic, modern i de Diághilev. Encara que el teu fill es decideixi per una o altra disciplina, hi ha set moviments bàsics en aquesta dansa clàssica que no varien d’una modalitat a una altra: saltar, estirar, doblegar, elevar, girar, lliscar i llançar o precipitar.

Horaris:

  • Dimarts : 17:15 h / 18:15h (de 3 a 7 anys)
Ballet Z22
Ballet Z22